fbpx Skip to content

MENU GŁÓWNE

specjalności lokalu

Kuchnia toskańska to prawdziwa fantazja smaków! Ta jedna z najstarszych kuchni regionalnych Włoch to m.in. domowej roboty makarony, klasyczna włoska pizza z delikatnym rantem, steki, dziczyzna oraz inne mięsa, to istna uczta dla podniebienia! Ich wyjątkowy, autentyczny smak tkwi we włoskich produktach, jakich używamy. Prawdziwa włoska mąka, sos pomidorowy, sery, wędliny oraz wysokiej jakości oliwa extra virgin importowana bezpośrednio od toskańskiego plantatora– to podstawowe składniki dań, które wychodzą z naszej kuchni. Ponadto goście restauracji mogą liczyć na smaczne śniadania – serwowane na słodko i słono oraz aromatyczną kawę, która powstaje w lokalnej palarni.

MENU

bambini
Makarony
  • Al pomodoro 120g / 120g
    22
    makaron spaghetti, polpa pomidorowa
Pizza średnicy 23cm
  • Margherita 120g
    22
    polpa pomidorowa, mozzarella (+ bazylia 0zł)
  • Cotto 120g
    24
    polpa pomidorowa, mozzarella, szynka Cotto (+ bazylia 0zł)
Dania główne
  • Filetto 150g / 120g
    24
    polędwiczki z kurczaka w panierce, frytki
  • Burger Bambini
    27
    80g burger wołowy, bułka z naszego pieca, mozzarella, kechup, frytki

NOWOŚCI

w naszym menu

  • Crema di zucca 250ml (Zupy)
    23
    zupa krem z dyni, imbir, mleczko kokosowe, podawana z grzankami i pestkami dyni
  • Ravioli in brodo 250g (Zupy)
    25
    rosół drobiowy z ravioli z mięsem wołowym
  • Casarecce Salmone al forno con gorgonzola 250g (Makarony)
    39
    domowej roboty makaron casarecce, pieczony łosoś, serowy sos z gorgonzoli, groszek, szpinak
  • La genovese 300g (Makarony)
    44
    domowej roboty makaron capelli d’angelo, 80g polędwicy wołowej, karmelizowana czerwona cebula, czerwone wino, parmezan, bazylia
  • Burger Papa Pasta 400g (Dania główne)
    55
    200g burger wołowy, bułka z sezamem z naszego pieca, blanszowany szpinak z czosnkiem, chutney z boczku, piklowana cebula, pomidor, sos mayo-demi glace, sos gorgonzolowo-orzechowy, frytki
  • Coscia d’anatra confit 400g (Dania główne)
    59
    noga kaczki, pure ziemniaczano-pomarańczowe, sos żurawinowy, karmelizowana gruszka, orzech włoski
  • Filetto di pesce 400g (Dania główne)
    57
    150g filet rybny smażony, czarny dziki ryż, salsa pomidorowa
  • Zucca (Pizza)
    38
    polpa dyniowa, mozzarella, szynka Cotto, sos balsamiczny, peperoncino, bazylia, pomidorki cherry
  • Funghi (Pizza)
    41
    polpa śmietanowo-grzybowa, mozzarella, kurki, Guanciale, cebula, koperek
  • Crespelle dolce 200g (Desery)
    24
    2 szt. naleśników z ricottą i mascarpone, podawane z owocami i musem malinowym

WINO

i inne alkohole

ZAREZERWUJ STOLIK

Aby zarezerwować stolik zadzwoń pod numer 798 017 284
Stolik będzie czekał na Ciebie 15 minut. Po tym czasie nie gwarantujemy ważności rezerwacji. Jeśli Twoje plany uległy zmianie, poinformuj nas o tym. Rezerwacja powyżej 6 osób w dni: piątek, sobota, niedziela, wymaga wpłacenia zadatku w wysokości 50 zł od osoby. Zadatek zostanie odliczony od rachunku i nie podlega zwrotowi. Zadatek należy wpłacić w lokalu min. 1 dzień przed planowaną rezerwacją.